Negentigste NPK afgelast

De kampstaf en het stichtingsbestuur van het Noordelijk Pinksterkamp hebben het besluit genomen om het NPK dit jaar niet door te laten gaan. Daarbij hebben we ons laten adviseren door GGD Groningen, RIVM en Scouting Nederland.

De maatregelen die zijn ingesteld om de verspreiding van het coronavirus te beperken, geven ons te weinig ruimte om het kamp goed voor te bereiden. Het ligt daarnaast voor de hand dat verschillende beperkingen, zoals het verbod op evenementen met meer dan 100 deelnemers, voor de komende maanden van kracht blijven. Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid voor het welzijn van onze vrijwilligers en deelnemers, willen we bovendien voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt op het kamp.

We hebben dit besluit ruim voor Pinksteren genomen om duidelijkheid te geven aan onze vrijwilligers en deelnemers zodat zij hun tijd aan andere zaken kunnen besteden en om de voorbereidende uitgaven zo veel mogelijk te beperken.

Dat het NPK dit jaar niet doorgaat, is natuurlijk heel teleurstellend. Ook wij hadden ons verheugd op een jubileumfeestje (90). Die houden we dus tegoed!