Scouting Pekela heeft verschillende soorten groepen. Deze groepen zijn opgesteld naar de hand van het regelement van Scouting Nederland. Hieronder kunt u korte informatie vinden betreffende de groepen. De groepen zijn ingedeeld op basis van leeftijd en geslacht.

De bevers

Dit is de jongste groep die binnen heel scouting te vinden is. De groep is een gemixte groep die bestaat uit kinderen van tussen de 4 tot 7 jaar.

De welpen

Dit is de groep na de bevers, hierbij is er binnen scouting Pekela een meiden en een jongens groep. Deze groep bestaat uit kinderen tussen de 7 en 11 jaar.

De scouts

Deze groep bestaat uit een groep meiden (Padvindsters) en een groep jongens (Scouts). De leeftijden bij de jeugdleden is tussen de 11 en 14 jaar.

De explorers

Deze groep jeugdleden bestaat uit zowel meiden als jongens. Deze leden trekken iedere vrijdagavond met elkaar op, de leeftijd van deze leden lopen van 14 tot 17 jaar.

De roverscouts

Dit is de voorbereidende groep op de stam, deze leden komen bijeen op vrijdagavond. De leeftijd bij deze groep loopt uiteen van 17 tot 23 jaar.

De stam

Dit is de groep waar de ouderen van scouting aanwezig zijn. Deze groep is voor iedereen ouder dan 23 jaar. De leden komen meestal bijeen op vrijdagavond, net zoals de roverscouts.