De scouts

De scouts van 11 tot en met 15 jaar heten ‘scouts’. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11) jaar het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen.

Bij scouting Pekela zijn de scouts verdeeld in twee subgroepen. Een voor jongens genaamd de Verkenners en een voor de meiden genaamd de Padvindsters.

Deze groepen doen zowel gescheiden als samen opkomsten. Bij grote kampen zoals het Noordelijke Pinkster Kamp gaan deze twee subgroepen gezamenlijk op kamp. De groepen doen ook gescheiden van elkaar de iets kleinere kampen, zoals een meiden of jongens kamp.

De groepen vertellen graag wat over zichzelf op hun eigen pagina.

De pagina voor de Verkenners kunt u hier vinden.

De pagina voor de Padvindsters kunt u hier vinden.